5 TIPS OM HVORDAN DU KOMMER I GANG MED DITT SMARTHJEM

Du har skaffet deg smartkontrolleren til hjemmet, du har supplert med et par smarte plugger og sensorer og fast belysning fra Philips Hue. Motoriserte parasoller i form av en terrasse...

connectivity-kit-ambiance

Du har skaffet deg smartkontrolleren til hjemmet, du har supplert med et par smarte plugger og sensorer og fast belysning fra Philips Hue. Du har allerede motorisert solskjerming i form av terrassemarkiser og rullegardiner. Så hvordan kommer du i gang med ditt smarte hjem?

1. Legg til alle enhetene i appen til smartkontrolleren din

Etter at du har installert smartkontrolleren, laster du ned den tilknyttede appen og installerer den. Det er bra om du lager rom som samsvarer med hvordan det ser ut i hjemmet ditt helt fra starten. Ikke glem å legge til garasje, uteplass/terrasse og hage slik at du kan kontrollere enheter som også er der. Deretter legger du til alle kompatible enheter i appen du vil kontrollere og navngi dem tydelig ("taklampe soverom" er bedre enn bare "lampe"). Sørg for at hver navngitte enhet nå er plassert i det tiltenkte rommet.

2. Sørg for at du kan kontrollere alle enheter fra appen

Når du har lagt til alle enhetene dine i appen, er det på tide å sjekke at du enkelt kan kontrollere dem. Gå rundt i hjemmet og sjekk at hvert roms enhet kan aktiveres/slås av/på via appen. Hvis noe ikke fungerer, prøv å fjerne enheten og legge den til på nytt - det fikser vanligvis det meste.

3. Skriv en liste over mulige scener

Nå er tiden inne for å begynne å tenke på hva som vil skje i ditt smarte hjem. Sett deg ned med et stykke papir og skriv ned tankene og forslagene dine for deretter lettere å lage scener basert på ideene dine. Hva bør skje om morgenen når du våkner eller når du legger deg? Kommer det til å skje noe når du kommer hjem etter jobb? Hvordan skaper du en koselig atmosfære før filmkvelden? Hvis det blir for varmt ute, bør de elektriske rullegardiner senkes? Spørsmålene er mange, så ta deg god tid og begynn å lage scenene dine når du har svar på spørsmålene dine.

4. Test at alle scener fungerer som de skal

Steget med å lage scener for hjemmet ditt er gjort, og nå er det på tide å sjekke i et par dager at disse fungerer slik du hadde tenkt. Hvis noe skjer i feil rekkefølge eller ikke aktiveres som du hadde tenkt, kan du sjekke reglene du har satt opp i scenen og endre der det er nødvendig.

5. Forklar familien hva du gjorde

Et smart hjem blir ikke smart før alle vet hva som skjer. Samle familien og gå gjennom scenene du setter opp og snakk gjerne om fordelene med smarthjemmet. Belysning som slår seg av automatisk betyr lavere strømregning, smart solavskjerming reduserer oppvarmingskostnadene og ikke minst er bekvemmelighetsfaktoren også viktig da det er mindre å tenke på og mer tid til andre ting som er morsommere enn for eksempel å gå rundt og slå av etter andre. Du må ikke glemme å informere om at alt selvfølgelig kan styres på gamlemåten også, gjerne med fjernkontroll eller stikkontakt så ingen er usikre.

Gratulerer, du har nå startet ditt smarte hjem! Etter en stund må du kanskje justere noen av scenene du har laget eller legge til nye. Når du blir vant til hvordan alt fungerer og ser fordelene, er det på tide å se videre på flere løsninger som kan implementeres i ditt smarthus. Det fine med et smart hjem er at det alltid er mer å automatisere, og det er veldig gøy også, ikke sant?

Find out more
KATEGORIER
Disqus is inactive